AKTUÁLNÍ OTEVÍRACÍ DOBA DOSPĚLÍ 9 - 12 13 - 17:30 / DĚTI 9 - 11 13 - 15:30

Oddělení pro dospělé

Pondělí 9 - 12 13 - 17:30 Úterý 9 - 12 13 - 17:30 Středa 9 - 12 13 - 17:30 Čtvrtek 9 - 12 13 - 16:30 Pátek 9 - 12 13 - 18:30

Oddělení pro děti

Pondělí 9 - 11 13 - 15:30 Úterý 9 - 11 13 - 15:30 Středa 9 - 11 13 - 15:30 Čtvrtek Zavřeno Pátek 9 - 11 13 - 15:30

Oddělení pro dospělé

Pondělí 9 - 12 13 - 17:30 Úterý 9 - 12 13 - 17:30 Středa 9 - 12 13 - 17:30 Čtvrtek 9 - 12 13 - 16:30 Pátek 9 - 12 13 - 18:30

Oddělení pro děti

Pondělí 9 - 11 13 - 15:30 Úterý 9 - 11 13 - 15:30 Středa 9 - 11 13 - 15:30 Čtvrtek Zavřeno Pátek 9 - 11 13 - 15:30

354 525 264 info@knihovna-as.cz Hledat v katalogu

Směrnice o nakládání s osobními údaji uživatelů knihovny

 

Informace o ochraně osobních údajů

Správcem osobních údajů uživatelů knihovny je Knihovna a Muzeum, příspěvková organizace (dále jen knihovna).

Knihovna zpracovává osobní údaje v souladu s Obecným nařízením o ochraně osobních údajů (EU) 2016/679, známém jako GDPR a na základě smlouvy o poskytování služeb, kterou s uživatelem uzavřela přijetím jeho přihlášky do knihovny.

Údaje jsou zpracovávány za účelem

  • ochrany majetku KaM Aš při půjčování dokumentů z fondu knihovny
  • poskytování kvalitních služeb uživatelům v co největším rozsahu
  • statistického hodnocení činnosti KaM Aš  
  • naplnění zákonných povinností
  • umožnění přístupu k internetu neregistrovaným uživatelům
  • registrace zájemců o účast ve vzdělávacích kurzech pořádaných KaM Aš

Kdo zpracovává osobní údaje

Osobní údaje uživatelů knihovny zpracovávají výhradně pracovníci knihovny, kteří jsou touto činností pověřeni a jsou k tomuto úkonu řádně instruováni. Osobní údaje registrovaných uživatelů předává knihovna dalším zpracovatelům pouze v případě, jestliže uživatel sám požádá o předání svých údajů, jestliže tak stanoví zákon nebo v případě ochrany svých práv při vymáhání dluhu.

Jaké údaje knihovna zpracovává a jak jsou chráněny

KaM Aš zpracovává základní a další osobní údaje registrovaného uživatele, jeho zákonného zástupce a ručitele, statistické údaje, údaje služební, údaje účetní a právní, a to v podobě listinné i elektronické. Písemnosti jsou zabezpečeny obvyklými prostředky tak, aby byl zamezen přístup nepovolaných osob, přístup k elektronické evidenci je zabezpečen hesly.

Základní údaje žadatele o registraci – povinné údaje:

jméno a příjmení, datum narození, adresa trvalého pobytu, kontaktní adresa, je-li jiná než adresa trvalého pobytu

Další údaje - žadatel o registraci není povinen uvést:

korespondenční adresa, e-mailová adresa, akademické tituly, další možná spojení na čtenáře (telefon, fax apod.)

Údaje ostatních uživatelů služeb knihovny, pokud jsou požadovány, jsou vždy přizpůsobeny účelu zpracování s důrazem na co nejmenší rozsah těchto údajů (přihlášky na akci knihovny apod., případně z důvodu jiného oprávněného zájmu, se kterým je uživatel vždy seznámen).

Doba uchovávání osobních údajů

Knihovna uchovává osobní údaje registrovaných uživatelů po dobu registrace a dva roky poté. Během těchto dvou let má tak uživatel možnost si členství obnovit, aniž by přišel o historii svých výpůjček. Po uplynutí této doby údaje knihovna anonymizuje, což znamená, že smaže všechny údaje, na základě kterých je možné uživatele identifikovat, a zbylé údaje tak není možné k němu přiřadit. Tato pak knihovna využívá pro statistické účely.

Registrovaný uživatel může požádat o likvidaci svých osobních údajů, pokud nemá vůči knihovně žádný dluh a nepřeje si nadále využívat jejích služeb.

Registrovaný uživatel oznámí knihovně případné změny identifikačních a kontaktních osobních údajů bez zbytečného odkladu, může požádat o opravu nebo vymazání osobních údajů, které o něm knihovna zpracovává po prokázání čtenářské karty a platným osobním dokladem, a to osobně v knihovně u pracovníka centrálního pultu.

Práva uživatelů jako subjektů osobních údajů

Uživatel má právo na přístup k osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování, a právo vznést námitku proti zpracování.

Knihovna registrovanému uživateli na jeho žádost poskytne kopii zpracovávaných osobních údajů, případně umožní náhled do přihlášky čtenáře a dalších dokladů u ní uložených. 

Žádosti uživatelů týkající se ochrany osobních údajů knihovna vyřizuje bez zbytečného odkladu, nejpozději do jednoho měsíce od obdržení žádosti.

S podněty ohledně svých osobních údajů se obracejte na knihovnu: info@knihovna-as.cz, tel. 354 525 426.

Dohled nad ochranou osobních údajů vykonává Úřad pro ochranu osobních údajů.

Copyright MediaSolution 2020